Ekspresowa wysyłka w 24h!
Darmowa wysyłka od 99,00 zł
15-dniowe prawo zwrotu
Konkurencyjne ceny
Darmowa dostawa od 99,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Knorr

( ilość produktów: 16 )

Historia marki Knorr – od małej kuchni do globalnej legendy

Historia marki Knorr to opowieść o pasji do smaku, nieustannym poszukiwaniu innowacji i miłości do kulinarnego dziedzictwa. Wszystko zaczęło się w 1838 roku, kiedy Carl Heinrich Knorr otworzył w niemieckim Heilbronn pierwszą kuchnię Knorr, początkowo dostarczając suszoną cykorię dla przemysłu kawowego.

Pierwsze eksperymenty i wielki przełom

Carl Heinrich Knorr szybko zaczął eksperymentować z metodami suszenia warzyw i przypraw, aby zachować ich smak i wartości odżywcze. W 1910 roku świat ujrzał przełomowy produkt – pierwszą kostkę bulionową Knorr, która zrewolucjonizowała domowe gotowanie i umożliwiła przygotowanie pysznych bulionów w prosty sposób.

Rodzinne dziedzictwo i dynamiczny rozwój

Po śmierci założyciela firmę prowadzili jego synowie, którzy kontynuowali wizję ojca. W 1979 roku Knorr wprowadził na rynek pierwsze suszone zupy, a marka na stałe zagościła w domach wielu rodzin na całym świecie.

Knorr dziś – smak obecny w milionach domów

Obecnie produkty Knorr są obecne w ponad 90 krajach i codziennie sięgają po nie miliony ludzi. Marka słynie z autentycznego smaku, najwyższej jakości składników i bogatej oferty, obejmującej:

  • kostki bulionowe,

  • zupy instant,

  • sosy i przyprawy,

  • produkty do gotowania jednogarnkowych dań,

  • mieszanki przyprawowe i marynaty.

Prawdziwi szefowie kuchni w każdej kuchni

W kuchniach Knorr pracują dziś setki profesjonalnych szefów kuchni, którzy codziennie udoskonalają przepisy, dbając o to, aby każdy produkt dostarczał autentycznych smakowych doznań i pasował do lokalnych tradycji kulinarnych.

Knorr w Irlandii – lokalny smak i globalna jakość

Knorr szybko zdobył serca konsumentów w Irlandii, a kultowa kostka rosołowa Knorr stała się tam podstawą codziennego gotowania. W 1959 roku w Dublinie powstała fabryka Goldenbridge, specjalizująca się w produkcji zup i bulionów dla irlandzkiego rynku.

Popularność lokalnych smaków

Irlandzkie rodziny pokochały wyjątkowe smaki takie jak zupa Oxtail, a kolejne innowacje – jak specjalne mieszanki do sosów i bulionów – umacniały pozycję Knorr jako nieodzownego pomocnika w kuchni.

Zrównoważona przyszłość i odpowiedzialność za smak

Knorr wierzy, że przyszłość smaku wiąże się ze zrównoważonym rozwojem. Dlatego firma:

  • inwestuje w zrównoważone procesy produkcji,

  • wspiera odpowiedzialne pozyskiwanie surowców,

  • promuje ideę żywności od „ziarenka do łyżki”,

  • angażuje się w ochronę środowiska naturalnego.

Zaangażowanie w ochronę planety

Knorr zobowiązał się, aby 100% swoich składników pochodziło ze źródeł uprawianych w sposób zrównoważony, a opakowania były w pełni nadające się do recyklingu.

Prawdziwe opinie klientów
4.9 / 5.0 196 opinii
pixel